Στη σύλληψη δύο ατόμων ενός άνδρα και μίας γυναίκας προχώρησαν οι άνδρες του ανακριτικού γραφείου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηρακλείου που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε ξημερώματα Κυριακής στο Γιόφυρο και συγκεκριμένα στον αύλειο χώρο της επιχείρησης με οικοδομικά και μονωτικά υλικά και στη συνέχεια  επεκτάθηκε και σε παρακείμενη επιχείρηση με αυτοκίνητα.

Ο 30χρονος και η 40χρονη στην διάρκεια της απολογίας τους αποδέχθηκαν τις κατηγορίες που του αποδίδονται και μετά από εισαγγελική εντολή κρατήθηκαν και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την αυτοψία της πυροσβεστικής υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια από πλευράς δραστών με την ρίψη φλεγόμενου αντικειμένου εξωτερικά της επιχείρησης.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές σε αποθηκευμένα προϊόντα στον προαύλιο χώρο καθώς και σε 13 σταθμευμένα οχήματα σε γειτνιάζων υπαίθριο χώρο.

Η σύλληψη των δύο ατόμων έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας και μετά την ομολογία τους πλέον είναι αντιμέτωποι με το γράμμα του νόμου.

Επρόκειτο για μία μεγάλη  φωτιά που έθεσε σε  κίνδυνο την πόλη του Ηρακλείου, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι μετά από πολύωρη μάχη που έδωσαν κατάφεραν να κατευνάσουν τις φλόγες στις 5:30 το πρωί της Κυριακής. Neakriti.gr