Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους από το βράδυ του Σαββάτου.

Για έντονα φαινόμενα προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τα βόρεια της χώρας, από το βράδυ του Σαββάτου και θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη, ενώ αναμένεται να πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας, όπως τη Στερεά Ελλάδα.

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα πλήξουν το βράδυ του Σαββάτου και από νωρίς το πρωί της Κυριακής τη Μακεδονία και κυρίως την κεντρική.

Από το μεσημέρι της Κυριακής5 Ιουλίου η κακοκαιρία θα φτάσει σε Θεσσαλία, Σποράδες, Στερεά, Πελοπόννησο και πρόσκαιρα σε Ήπειρος και πιθανώς σε βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.

Το πρωί της Δευτέρας, 6 Ιουλίου και εκ νέου από το βράδυ αναμένεται να επηρεαστούν η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες. Το μεσημέρι και απόγευμα της ίδιας μέρας η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και η Στερεά.

Για την Τρίτη, 7 Ιουλίου η ΕΜΥ προβλέπει ότι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος.