Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια την Κάρυστο

03/07/2020
by
Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια την Κάρυστο

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβέστες την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην Κάρυστο Ευβοίας.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 46 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ έχουν αποσυρθεί τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη χθες στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα eviazoom.gr, το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη μία 59χρονη Ελληνίδα, που διαμένει στο χωριό Κατσαρώνι Καρύστου, ως υπαίτια πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια και η γυανίκα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Εχθες, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα, Θανάσης Καρακάντζας, έκανε λόγο για «μια δύσκολη στιγμή, καθώς η χαμηλή βλάστηση φτάνει ακόμη και μέσα στις αυλές των χωριών».

Μάλιστα, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο «προληπτικά να υπάρξει και εκκένωση κάποιων οικισμών αν δεν ανακοπεί η πορεία της φωτιάς».

Don't Miss

Πυρκαγιά σε βιοτεχνία κεριών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη

Πυρκαγιά σε βιοτεχνία κεριών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή του Άγιου
Πρόστιμο για πυρκαγιά σε εξωτερικό χώρο ποιμνιοστασίου στην περιοχή της Κερασιάς του δήμου Σιθωνίας της Χαλκιδικής

Πρόστιμο για πυρκαγιά σε εξωτερικό χώρο ποιμνιοστασίου στην περιοχή της Κερασιάς του δήμου Σιθωνίας της Χαλκιδικής

Διοικητικό πρόστιμο επέβαλε σε άνδρα η πυροσβεστική για πυρκαγιά που