Σε συνέχεια της ενημέρωσης αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 09 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Δ.Κ. Ψαχνών και Τ.Κ. Πολιτικών) και Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας και κυρίως στις περιοχές Μπούρτζι, Βασιλικό, Πολιτικά, Λευκαντί, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Ψαχνά και Χαλκίδα.

Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 495 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και οικίες 47 απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Από την περιοχή Πολιτικά απομακρύνθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους: ένα (1) βρέφος και δύο (2) ηλικιωμένα άτομα.

Επίσης, μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί οκτώ (8) άτομα με Ε/Π του ΠΣ από εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. Πηγη:fireservice.grΣυνέχεια ενημέρωσης για τις ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λόγω εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας