Στην υπερπροσπάθεια που καταβάλει το πυροσβεστικό σώμα σε κάθε αντιπυρική περίοδο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του πανελλαδικού σωματείου πυροσβεστών κ. Παπαντώνης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ο κύριος Κώστας Παπαντώνης, υπογράμμισε αρχικά ότι πρέπει να καταστεί σαφές στον κόσμο, πως τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι συνάδελφοί του, δεν έχουν σχέση με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι.

«Υπάρχει μια πικρία και παράπονο, τρέχουμε, χαροπαλεύουμε κάθε χρόνο και συμβαίνει κάτι κάθε φορά και αμαυρώνεται όλη η προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε σε επιφυλακή», τόνισε για το φόβο πυρκαγιών, «τα φαινόμενα είναι πολύ έντονα, η αντιπυρική περίοδος είναι δύσκολη φέτος, παρότι η πολιτική ηγεσία έχει βοηθήσει αρκετά. Έχει γίνει αναβάθμιση του πυροσβεστικού σώματος».

«Πήραμε στολές που είχαμε να πάρουμε από το 2007. Υπάρχουν 80 επιπλέον κλιμάκια στις περιοχές. Ο κόσμος είναι συν 1.200 πυροσβέστες. Αν υπάρχει ένα πρόβλημα είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι 40-45 ετών».

Για την πυρκαγιά στις Κεχριές μίλησε ένας από τους ήρωες που βρέθηκαν στο σημείο, υπογραμμίζοντας την υπερπροσπάθεια που καταβάλει το πυροσβεστικό σώμα.