Ένας υδρο-στρόβιλος που διήρκησε τουλάχιστον δέκα λεπτά έπληξε την περιοχή του Μπρίστολ στη Βρετανία.

Την ίδια ώρα στη Βραζιλία οι πυρκαγιές καταστρέφουν τα δάση του Αμαζονίου ενώ μάχη με πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια.


Το εντυπωσιακό αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνο φαινόμενο του πυροστρόβιλου εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά στην Καλιφόρνια όπου μαίνονται για τέταρτη συνεχή ημέρα πυρκαγιές. Η πύρινη λαίλαπα έχει ήδη αποτεφρώσει τουλάχιστον 80.000 στρέμματα γης ενώ αρκετές περιοχές εκκενώθηκαν.

Προειδοποιήσεις για τα επικίνδυνα φαινόμενα πυροστροβίλων έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία του Ρίνο, στη Νεβάδα.

Ο Αμαζόνιος φλέγεται για άλλη μια χρονιά και οι κάτοικοι των χωριών του πνεύμονα της γης προσπαθούν με κάθε τρόπο να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σπάνια οι πυρκαγιές προκαλούνται από φυσικά φαινόμενα ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως έως και τις 12 Αυγούστου κατεγράφη ο ίδιος αριθμός πυρκαγιών με την περυσινή χρονιά.

Το σπάνιο φαινόμενο ενός υδροστρόβιλου κατέγραψε κάτοικος του Μπρίστολ ο οποίος έκανε την βόλτα του και σύμφωνα με τον ίδιο διήρκησε δέκα λεπτά.

Ο υδροστρόβιλος εμφανίζεται τις μέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε σύννεφα που φέρουν βροχή και την επιφάνεια της θάλασσας.

Κύριο αίτιο εμφάνισής του είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και των ατμοσφαιρικών στρωμάτων.