Την αναγνώριση του αγώνα που δίνουν νυχθημερόν στις θάλασσες της ανατολικής Μεσογείου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, βίωσε το πλήρωμα της φρεγάτας «Σπέτσαι».

Το απόγευμα του 15Aύγουστου η φρεγάτα –συνοδευόμενη από δύο ακόμη πλοία- αποχώρησε από το πεδίο των επιχειρήσεων και αναζήτησε καταφύγιο στο λιμάνι της Ιεράπετρας Κρήτης. Και τα τρία πλοία έδεσαν σε απόσταση ενός μιλίου από την πόλη του Λασιθίου.

Ναύτες της φρεγάτας επικοινώνησαν με κατάστημα μαζικής εστίασης της Ιεράπετρας, με σκοπό να παραγγείλουν φαγητό. Η ιδιαιτερότητα της ημέρας και οι πολλές ώρες περιπολίας στη θάλασσα, τους έκαναν να θέλουν να γευτούν νοστιμιές που δεν μπορούσαν να βρουν στο πλοίο.

Μόλις ο καταστηματάρχης που πήρε την παραγγελία έκλεισε το τηλέφωνο, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Καφέ-Εστίασης Ιεράπετρας, Μανόλη Μιχελαράκη. «Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τα παιδιά που θαλασσοδέρνονται νυχθημερόν και βρίσκονται αντιμέτωποι με τους τούρκους να πληρώσουν. Αμέσως, ξεκινήσαμε έναν μαραθώνιο για να μαζέψουμε όσα περισσότερα φαγητά μπορούσαμε και να τους τα πάμε. Ήταν κάτι περισσότερο από συγκινητική η προσφορά των συναδέλφων. Όλοι ήθελαν να προσφέρουν για τα παλικάρια της φρεγάτας», είπε ο κ. Μιχελαράκης στον «Ε.Τ.».

Πράγματι, σε λίγα λεπτά της ώρας συγκεντρώθηκε ένα βουνό από… σουβλάκια, πίτσες και περισσότερες από 100 συσκευασίες φυσικού χυμού. Ταυτόχρονα, βρέθηκε και ο καπετάνιος που προσφέρθηκε να μεταφέρει δωρεάν με το καΐκι του τα φαγητά στη φρεγάτα. Λίγο πριν τη δύση, ένα πρωτότυπο δωρεάν delivery εν πλω, ήταν σε εξέλιξη. Τα φαγητά παραδόθηκαν και κεράστηκαν στο πλήρωμα της φρεγάτας με τις εγκάρδιες ευχαριστίες όλων των κρητικών και των Ελλήνων για τον δύσκολο αγώνα τους.

Πηγή: eleftherostypos.gr