Έκρηξη σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου Blue Horizon στο λιμάνι του Ηρακλείου. Τέσσερα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν.

Συναγερμός στο λιμάνι του Ηρακλείου καθώς σημειώθηκε έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.Το πλοίο είχε φτάσει στο Ηράκλειο από τον Πειραιά τα ξημερώματα.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η έκρηξη έγινε στο μηχανοστάσιο του πλοίου και τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη του πληρώματος. Ένας εκ των τραυματιών είναι σοβαρά με ολικά εγκαύματα, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Την ώρα της έκρηξης, στο πλοίο δεν υπήρχαν επιβάτες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα καζάνι ατμού στο μηχανοστάσιο που έσκασε. Το πλοίο αναμένεται να πραγματοποιήσει κανονικά το δρομολόγιο για τον Πειραιά το απόγευμα.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο λιμενάρχης Ευθύμης Δουβής, ήδη οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ η κατάσταση του ενός από τους τραυματίες δείχνει να είναι σοβαρότερη.

«Κλιμάκια του Λιμεναρχείου Ηρακλείου έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα, προκειμένου να δούμε πώς ακριβώς σημειώθηκε η έκρηξη και τα αίτιά της. Το σίγουρο είναι ότι αφορά τον χώρο του μηχανοστασίου και μέχρι αυτή την ώρα η εκτίμηση είναι ότι έσκασε μια αντλία. Επίσης κλιμάκιο βαθμοφόρων συνοδεύει τους τραυματίες στο ΠΑΓΝΗ» δήλωσε ο κ. Δουβής.πηγη:sputniknems.gr