Σε έναν πύρινο εφιάλτη συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στη Βραζιλία. Τα ενεργά μέτωπα ξεκινούν από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και φτάνουν μέχρι την περιοχή Cerrado, μια σαβάνα γνωστή για την βιοποικιλομορφία της.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, η φωτιά στο Pantanal της Βραζιλίας αποτελεί ένα από τα χειρότερα μέτωπα των τελευταίων 15 ετών, καθώς απειλεί περιοχές που αποτελούν βιότοπο για σπάνια είδη ζώων. Το Pantanal, του οποίου το όνομα προέρχεται από την πορτογαλική λέξη «βάλτος», εκτείνεται σε περισσότερα από 150.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Βραζιλία και εκτείνεται επίσης στη Βολιβία και την Παραγουάη.

Εκατοντάδες πυροσβέστες, περιβαλλοντικοί εργαζόμενοι, δασοφύλακες και στρατιώτες έχουν εργαστεί 24 ώρες την ημέρα για εβδομάδες προσπαθώντας να σβήσουν τις φλόγες που έχουν καταστρέψει χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα του Pantanal.

Την ίδια ώρα, χρήστες του twitter προσπαθούν να διαδώσουν τη σημαντικότητα της κατάστασης, καθώς δεν υπάρχει αρκετή ειδησεογραφική κάλυψη της τεράστιας πύρινης λαίλαπας που συνεχίζει να καίει την Νότια Αμερική.