Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (3-4/10) ήταν άκρως καλοκαιρινό και το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει μέχρι και αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ζέστη, με τη θερμοκρασία να αγγίζει σήμερα στην Αττική τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο θα υπάρχει και αρκετή σκόνη.

Τις υπόλοιπες μέρες η πρόβλεψη της ΕΜΥ προβλέπει τα εξής:

Τρίτη 06-10-2020

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στις περισσότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, εκτός από τα δυτικά όπου θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τετάρτη 07-10-2020

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση, εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Πέμπτη 08-10-2020

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα είναι πυκνότερες και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. ώρες θα είναι κατά τόπους
περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς
τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Παρασκευή 09-10-2020

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους πυκνότερες και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς
βροχές. Βελτίωση το βράδυ.

Η ορατότητα στα δυτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Σάββατο 10-10-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα δυτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.