Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά, μετά την φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο νησί “Τζουγκριάς” της Σκιάθου, σήμερα  το μεσημέρι, Σάββατο 29 Αυγούστου, μια ώρα που αρκετοί λουόμενοι βρίσκονταν στην παραλία.

Άντρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, του Λιμενικού αλλά και λουόμενοι έσβησαν εγκαίρως την φωτιά, χωρίς να πάρει διαστάσεις.  Οι δυνάμεις κατάσβεσης  μετακινήθηκαν με πλωτά μέσα του Λιμεναρχείου Σκιάθου, ενώ παράλληλα έγινε  άμεση κινητοποίηση των σκαφών του Δημήτρη Διολέττα, τα οποία και  παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπύρωση. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε και ο  Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζιούμας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, Νικόλαος Γκουτζέλας και ο Λιμενάρχης, Νικόλαος Κατσάμπας

Ο Δήμαρχος Σκιάθου  σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook καταγγέλλει πως πρόκειται για εμπρησμό

 

Η Ανάρτηση  

“Εμπρησμός στο νησί Τσουγκριάς.
Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αποφεύχθηκε εξάπλωση της πυρκαγιάς.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Διολέττα, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νίκο Γκουτζέλα και τον Λιμενάρχη Νίκο Κατσάμπα για την άμεση κινητοποίηση.
Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Λιμενική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα σε σχέδιο πυρασφάλειας του νησιού.”