Στον ανακριτή που ερευνά τη δικογραφία για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς αναμένεται να βρεθεί σήμερα η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η Ρένα Δούρου είναι μεταξύ των 20 κατηγορουμένων στην υπόθεση είναι στελέχη της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη για όσα έγιναν τη εκείνη τη «μαύρη Δευτέρα» στο Μάτι.

Η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής στο υπόμνημα με τις εξηγήσεις της που είχε καταθέσει στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας είχε υποστηρίξει ότι η ίδια έπραξε το καθήκον της υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Περιφέρεια δεν φέρει ευθύνη για την τραγική κατάληξη της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ήδη, για την υπόθεση έχει απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης ενώ στον δήμαρχο Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Πηγή