Η Ευρώπη είναι πιθανό να ζήσει έναν σχετικά ήπιο χειμώνα ξανά, παρά το φαινόμενο Λα Νίνια που συνήθως φέρνει ψυχρότερες συνθήκες στο βόρειο ημισφαίριο. Αυτό εκτιμά η Weather Company στις προβλέψεις της για τον καιρό κατά τους επόμενους μήνες.

Ιδίως στη βόρεια Ευρώπη τα τελευταία επτά χρόνια, τον χειμώνα, παρατηρήθηκε εμφανής έλλειψη κρύου καιρού. “Το πιο πρόσφατο κλιματικό μοντέλο μοιάζει με εκείνο των τελευταίων επτά χειμώνων και υποδηλώνει άλλον έναν χειμώνα με βροχές και ανέμους στη βόρεια Ευρώπη, παρά τη Λα Νίνια”, ανέφερε ο επικεφαλής μετεωρολόγος της Weather Company, Τοντ Κρόουφορντ. Σημείωσε όμως ότι δεν αναμένεται να είναι τόσο θερμός όσο ο περσινός.

Σύμφωνα με τη Weather Company, στη νότια Ευρώπη ο καιρός θα είναι πιο υγρός και με πιο ισχυρούς ανέμους σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, ιδίως τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Στον βορρά, παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν τον Ιανουάριο του 2021.

Υπάρχουν πάντως κάποιες πιθανότητες οι συνθήκες να είναι πιο ψυχρές απ’ όσο προβλέπεται μέχρι τώρα. Η εταιρεία παρακολουθεί στενά τα φαινόμενα και θα ανακοινώσει την τελική πρόβλεψή της τον επόμενο μήνα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ