Η καταιγίδα που έπληξε την περιοχή του Καρτερού στο Ηράκλειο «χτύπησε» και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου με την θαυματουργή εικόνα του και του Αγίου Νίκωνος του Μεταννοείτε…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας neakriti.gr, ο εφημέριος του Αγίου Ιωάννη, ανεβασμένος στα βράχια, έβλεπε με πόνο τις εικόνες και τα έπιπλα της εκκλησίας να παρασύρονται προς τη θάλασσα…

Μάλιστα, πυροσβέστης «έσωσε» τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου, 100 μέτρα μακριά από το ναό και λίγο πριν καταλήξει στη θάλασσα! Την ίδια ώρα, αυτοκίνητα λίγο έλειψε να βρεθούν μέσα στην εκκλησία.

Σήμερα, 24 ώρες μετά τη θεομηνία, η λάσπη έχει καλύψει τα πάντα, ενώ οι ιθύνοντες μετρούν μία – μία τις ζημιές.

Οι εικόνες από τον περίβολο αλλά και το εσωτερικό τμήμα του εμβληματικού ναού είναι αποκαλυπτικές. Οι λάσπες μπήκαν μέσα στο ναό, ενώ τα νερά έριξαν διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα, προκαλώντας αρκετές φθορές.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημέρωσε ότι ήδη από χθες, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, η οποία θα διεξάγει αυτοψίες στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές προκειμένου να εγκριθούν οι σχετικές αποζημιώσεις.

Για να διεξαχθεί αυτοψία θα πρέπει οι πληγέντες να καταθέσουν αίτημα στο Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου.

ΚΡΗΤΗ: Πυροσβέστης έσωσε την τελευταία στιγμή την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νίκωνος

neakriti.gr