Η πρόγνωση Καλλιάνου – Πανελλαδικής εμβέλειας κακοκαιρία, πλην της Μακεδονίας – Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και απότομη ενίσχυση ανέμων.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων το μεσημέρι της Τετάρτης, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, της 28ης Οκτωβρίου, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας «Κίρκη» που προβλέπεται να επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα από σήμερα το βράδυ, πλην της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, η κακοκαιρία ξεκινά στην Αθήνα από το πρωί της Τετάρτης, όπου θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές.

Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους από το μεσημέρι.

Όπως ο ίδιος προειδοποιεί, «οι δείκτες αστάθειας είναι αρκετά ανεβασμένοι για την περιοχή της Αττικής, υποδηλώνοντας την πιθανότητα πολύ ισχυρών βροχοπτώσεων, ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν σε τοπικό επίπεδο πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό Αττικής».

Αναλύοντας το επερχόμενο «κύμα» κακοκαιρίας ο Γιάννης Καλλιάνος, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για μια ισχυρή κακοκαιρία  express που δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια.

Ο καιρός στην Αθήνα θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από το απόγευμα.

Πτώση της θερμοκρασίας 

Η κακοκαιρία «Κίρκη» προκαλεί και μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική,  με τον μετεωρολόγο να υπογραμμίζει ότι θα προκύψει μια πτώση 5 με 6 μονάδων, με τη θερμοκρασία την Τετάρτη να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές.

protothema.gr