Στη σύλληψη εφτά προσώπων, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας για την οχλαγωγία χθες βράδυ στην Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε μέλη της Αστυνομίας, μεταξύ τους και ένα μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τέθηκε φωτιά με τη ρίψη μολότοφ σε αστυνομικό όχημα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές με τη ρίψη αντικειμένων σε τέσσερα ιδιωτικά οχήματα και σε άλλα τρία αστυνομικά οχήματα.Τα επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 7.00 το βράδυ της Τετάρτης, σε σημείο του παραλιακού δρόμου 28ης Οκτωβρίου. Στην περιοχή διεξαγόταν εκδήλωση διαμαρτυρίας από αριθμό πολιτών. Όταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κινήθηκε με πεζοπορία προς τη Μαρίνα Λεμεσού, γύρω στα 100 άτομα αποσπάστηκαν από την πεζοπορία και άρχισαν να ρίχνουν μολότοφ, κροτίδες και φωτοβολίδες κατά μήκος της οδού 28ης Οκτωβρίου, σε παρακείμενες οδούς και στην περιοχή Επίχωσης, με αποτέλεσμα να επέμβουν αντιοχλαγωγικές ομάδες της Αστυνομίας.Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μετά από ρίψη μολότοφ, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα αστυνομικό όχημα, ενώ άλλα εφτά οχήματα, από τα οποία τέσσερα ιδιωτικά και τρία αστυνομικά, υπέστησαν ζημιές από ρίψη αντικειμένων.

Επίσης αποτέλεσμα τη οχλαγωγίας ήταν ο τραυματισμός τεσσάρων αστυνομικών και ενός πυροσβέστη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχαν περίθαλψης και στη συνέχεια έλαβαν εξιτήριο.

Με την παρέμβαση των αντιοχλαγωγικών ομάδων της Αστυνομίας και την καταστολή της οχλαγωγίας, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησαν στη σύλληψη έξι προσώπων, βάσει Δικαστικών ενταλμάτων, μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον τους. Πρόκειται για δύο 21χρονους, δύο 20χρονους, ένα 19χρονο και ένα 17χρονο, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Άλλος ένας νεαρός, ηλικίας 15 χρόνων, επίσης συνελήφθη για τα επεισόδια, καθώς και για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών. Αυτός είχε εντοπιστεί από περίπολο της Αστυνομίας, να βρίσκεται μαζί με άλλους νεαρούς, σε σημείο κοντά στην περιοχή όπου λίγο νωρίτερα είχαν σημειωθεί τα επεισόδια.

Οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή όταν αντιλήφθηκαν το αστυνομικό περιπολικό, ωστόσο τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν τον 15χρονο και αφού στην κατοχή του εντόπισαν δύο νάιλον σακουλάκια που περιείχαν φυτική ύλη κάνναβης βάρους 21 γραμμαρίων συνολικά, προχώρησαν στη σύλληψή του. Στην κατοχή του 15χρονου εντοπίστηκαν επίσης μία ζυγαριά ακριβείας και δύο σπαστήρες με ίχνη κάνναβης.

Μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του 15χρονου σχετικά με την οχλαγωγία, εκδόθηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψής του, με το οποίο αυτός συνελήφθη και επίσης τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Εναντίον των εφτά υπόπτων διερευνάται υπόθεση οχλαγωγίας, εμπρησμού αυτοκινήτου, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία, παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Λεμεσού.πηγη:laimitomos.com Επεισόδια στη Λεμεσό: Χειροπέδες σε 7 νεαρούς – Τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί και ένας πυροσβέστης