Θλίψη προκαλούν οι λεπτομέρειες για τους δύο μαθητές που έχασαν στη ζωή τους στην Σάμο, όταν ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ χτύπησε το νησί.

Το μακάβριο θέαμα αντίκρισε πρώτος ο πυροσβέστης Γιώργος Μιαούλης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές.

Όπως είπε, η πυροσβεστική πήγε άμεσα στο σημείο αφού κλήθηκε, και πετραδάκι – πετραδάκι άρχισε να βγάζει τα μπάζα για να απεγκλωβίσει τα παιδιά.

Τελικά μετά από ώρα αντίκρισε το θλιβερό θέαμα. ” Είμαστε εκπαιδευμένοι, όπως και εμείς είμαστε άνθρωποι και επηρεαζόμαστε” είπε ο Γιώργος Μιαούλης, που και ο ίδιος έχει δύο παιδιά.

“Προσπάθησαν να φύγουν”

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πυροσβέστης αλλά και πληροφορίες από την Σάμο, τα παιδιά επέλεγαν κάποιες φορές να περάσουν από αυτό το στενό σοκάκι.

Λίγο πριν το σεισμό λοιπόν, είχαν κάτσει στο σκαλοπατάκι μπροστά στην είσοδο του κτιρίου που κατέρρευσε όταν άρχισε ο σεισμός σηκώθηκαν για να φύγουν, όμως δεν πρόλαβαν. Τα συντρίμμια τους καταπλάκωσαν.

Οι δύο μαθητές Λυκείου εντοπίστηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από τα χαλάσματα του τοίχου που τα καταπλάκωσε, μάλλον στην προσπάθειά τους να προστατευτούν.

Οι διασώστες μόλις εντόπισαν τα δύο εγκλωβισμένα παιδιά, τον Άρη και την Κλαίρη, άρχισαν να σκάβουν με τα χέρια τους στα συντρίμμια.

 

thestival.gr/