Την επισήμανση ότι μετά από επαναλαμβανόμενα συμβάντα πυρκαγιών, σε συνδυασμό με το μικρό ύψος βροχόπτωσης του τελευταίου χρονικού διαστήματος και των επερχόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, έχει παραταθεί η αντιπυρική περίοδος και για το μήνα Νοέμβριο, κάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου.

Και αυτό διότι το μεσημέρι της Τετάρτης, 4 Νοεμβρίου χρειάστηκε να επέμβει σε δύο πυρκαγιές στα Μαστιχοχώρια πριν αυτές γίνουν επικίνδυνες. Συγκεκριμένα μεταξύ 12.00 και 12.35 το μεσημέρι της Τετάρτης, προκλήθηκαν δύο αγροτικές πυρκαγιές εξαιτίας καύσης κλαδιών και χόρτων σε αγροτεμάχια.

Την ώρα μάλιστα που η Π.Υ Χίου κατευθυνόταν στο χωριό Ολύμποι για πυρκαγιά, όπου ήδη επιχειρούσε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρμολίων, εντοπίστηκε νέα πυρκαγιά στον Κάμπο Πυργίου στην θέση Μάναγρος, η οποία εξελισσόταν επικίνδυνα.Έγινε άμεση επέμβαση πριν αυτή λάβει μεγάλη έκταση και μεταδοθεί στις γύρω δασικές εκτάσεις. Έκαψε όμως 16 περίπου στρέμματα, αγροτεμάχια με μαστιχόδεντρα και ελαιόδεντρα.
Αντίστοιχα η πρώτη πυρκαγιά, κοντά στους Ολύμπους, έκαψε 13 στρέμματα από χέρσα αγροτεμάχια και αμπέλια.

Για την κατάσβεσή τους συνέδραμαν και οι εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης από τα χωριά Ολύμποι, Μεστά και Πυργί καθώς και το πυροσβεστικό όχημα της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου με εθελοντή πυροσβέστη.

Οι δράστες των πυρκαγιών συνελήφθησαν και θα προσαχθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις της Πυροσβεστικής Διάταξης 9/2000 και 9α/2005.

ert.gr