Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να κατακλύζουν τους δρόμους παγκοσμίως, ωστόσο πληθαίνουν τα περιστατικά, που… αρπάζουν φωτιά.

Στο Λάνγκενφελντ της Γερμανίας, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μάρκας Opel, τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες την ώρα που φόρτιζε σε μία απλή πρίζα AC.

Σε βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Emergency-Report.de, φαίνεται το αυτοκίνητο να βγάζει καπνούς όταν έχει φθάσει η πυροσβεστική. Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να δουν τι συμβαίνει, όμως ο καπνός ήταν πυκνός κάτι που δεν διευκόλυνε την επέμβασή τους.

Την εμφάνισή τους έκαναν στη συνέχεια οι φλόγες από το δάπεδο του αυτοκινήτου, όπου βρίσκονταν οι μπαταρίες με το λίθιο και τους ηλεκτρολύτες. Οι πυροσβέστες αντέδρασαν ρίχνοντας νερό όμως σε λάθος σημείο αρχικά, και αργότερα με τον σωστό τρόπο, μέσα από τα παράθυρα για να μειώσουν την θερμοκρασία της μπαταρίας.

Ο ήχος που περνάει από το βίντεο είναι τα στοιχεία της μπαταρίας να σκάνε. Αφού έσβησε η φωτιά, το καμένο ηλεκτρικό μεταφέρθηκε μέσα σε ένα κοντέινερ που περιείχε 5.000 λίτρα νερού ώστε να ψυχθούν οι μπαταρίες και να αποφευχθεί η έκρηξη.

Η επιχείρηση κράτησε σχεδόν 5 ώρες και υπογράμμισε πόσα προβλήματα ανακύπτουν με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Δείτε το βίντεο…

 

Πηγη:dokari.gr