Πυρκαγιά που έκαψε ξέρα χόρτα, χαμηλή βλάστηση, κέδρα και πουρνάρια σημειώθηκε την Τρίτη (10/11/2020) σε δασική περιοχή κοντά στην Φυτειά Ημαθίας (προς το εκκλησάκι του Αγίου Μόδεστου, σε πλαγιά απέναντι από το χωριό).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του InVeria.gr, η πυρκαγιά περιορίστηκε χάρη στην άμεση επέμβαση της Π.Υ. Βέροιας, η οποία με δύο μεγάλά υδροφόρα οχήματα και ένα μικρότερο έσπευσε στο σημείο και επιχείρησε την κατάσβεση.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο πρόεδρος του χωριού Κώστας Βύζας, ο οποίος συνέδραμε τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ως γνώστης της περιοχής.Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική, ωστόσο – όπως ανέφεραν πυροσβεστικές πηγές στο InVeria.gr – αυτή την περίοδο είναι ένα συχνό φαινόμενο και αφορά φωτιές που άναψαν πολίτες και ξέφυγαν από τον έλεγχο τους. Πυρκαγιά σε δασική έκταση έξω από τη Φυτειά Ημαθίας (φώτο)Πυρκαγιά σε δασική έκταση έξω από τη Φυτειά Ημαθίας (φώτο)Πυρκαγιά σε δασική έκταση έξω από τη Φυτειά Ημαθίας (φώτο)Πυρκαγιά σε δασική έκταση έξω από τη Φυτειά Ημαθίας (φώτο)Πυρκαγιά σε δασική έκταση έξω από τη Φυτειά Ημαθίας (φώτο)