Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με οχήματα από Αγρίνιο και Μεσολόγγι, για πυρκαγιά  κοντά στο Άνω Κεράσοβο Μακρυνείας, στην περιοχή «Λαναραίικα»Η πυρκαγιά  ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι σε δασική έκταση και άρχισε να επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς.

Στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν άμεσα συνολικά πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου που με περίπου δέκα πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι χάρη σε αυτή την άμεση επέμβαση των πυροσβεστών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και η φωτιά δεν πρόλαβε να θέσει σε κίνδυνο δύο σπίτια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την δασική έκταση όπου εκτυλίχθηκε η πυρκαγιά. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το μέγεθος της δασικής έκτασης που έχει καεί από τη πυρκαγιά.Η Πυροσβεστική ενεργεί την προανάκριση για τα αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς, ενώ ερευνάται αυτή να ξεκίνησε από ιδιώτη που έκαιγε χόρτα και η κατάσταση να του ξέφυγε.karvasaras.gr