Σε μία πολύ όμορφη παράδοση έχει εξελιχθεί η πρωτοβουλία ανδρών της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ να βάζουν τη στολή του Αγίου Βασίλη κατά τη διάρκεια των εορτών και να χαρίζουν χαμόγελα στα μικρά παιδιά που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Έτσι και φέτος οι «ιπτάμενοι Αγιοβασίληδες» έβαλαν τις… χριστουγεννιάτικες στολές τους και με τη βοήθεια ειδικών σχοινιών κατέβηκαν από όροφο σε όροφο στις κλινικές του ΠΑΓΝΗ στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ελπίδας και χαράς στα μικρά παιδιά και σε όσους νοσηλεύονται τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μια ευχάριστη και άκρως γιορτινή έκπληξη έζησαν χθες Πέμπτη (28/12), μικροί και μεγάλοι ασθενείς, καθώς και οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, όταν λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα, ιπτάμενοι Αγιοβασίληδες επισκέφθηκαν το νοσοκομείο και μοίρασαν δώρα και πολλή χαρά, την ώρα που η Μεικτή χορωδία Ελληνικής Μουσικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Χωστού τραγουδούσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Η «ειδική επιχείρηση» στήθηκε στον προαύλιο χώρο της Παιδο – Ογκολογικής Κλινικής, από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου και του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου «Τρεις Παίδες εν Καμίνω», οι οποίοι για μια ακόμα χρονιά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως μία ανάλογη εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί και σήμερα Παρασκευή (29/12) στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με τους πυροσβέστες Αγιοβασίληδες να αναμένεται να επισκεφτούν με τα πυροσβεστικά οχήματα την Παιδιατρική Κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος.