Μπορεί να άργησαν λίγο τα πρώτα κρύα, αλλά ο χειμώνας έρχεται επιτέλους στη χώρα μας αφού αναμένεται ραγδαία μεταβολή του καιρού τις επόμενες δύο μέρες.

Τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας που υπήρχαν στο σκηνικό του καιρού μέχρι τώρα, δίνουν τη θέση τους στις βροχές και τις καταιγίδες, καθώς και στην πτώση της θερμοκρασίας.

Όπως φαίνεται, ο καιρός εναρμονίζεται με την εποχή που ζούμε, αφήνοντας πίσω τους 20 – 22 βαθμούς Κελσίου που είχαμε σε πολλές περιοχές της χώρας.

Για την Τρίτη, όπως τόνισε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, προβλέπεται άστατος καιρός κατά διαστήματα, κυρίως στα Επτάνησα, όπου οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα δώσουν βροχές και καταιγίδες. Τα ίδια φαινόμενα θα απασχολήσουν και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, πιο εξασθενημένα όμως.

Στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν μικρές τοπικές βροχές, για μικρά χρονικά διαστήματα, που δεν θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις όπου κατά διαστήματα θα πυκνώσουν, με μικρή πιθανότητα βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι νοτιάδες άνεμοι θα έχουν ένταση 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει και εκεί πιθανότητα βροχών από τις ασθενείς νεφώσεις, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόγνωση:

tanea.gr