Άσπρη μέρα είδαν σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο έπεσαν τα πρώτα χιόνια.

Σύμφωνα με την εφαρμογή snow-forecast.com, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε αρκετές ορεινές περιοχές της χώρας, όπως του Παρνασσού, του Μετσόβου, της Βίγλας και των Καλαβρύτων. Ντύθηκαν στα… λευκά τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας

Για τη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων την περίοδο των περιορισμών στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος.

Όπως τόνισε ο κ. Άγριος, «οι διαβουλεύσεις με τον ΕΟΤ είναι συνεχείς σχετικά με τις δυνατότητες λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων υπό όρους ασφάλειας», ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση άρσης των περιοριστικών μέτρων, θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε οι επισκέπτες να είναι ασφαλείς.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Από τη Δευτέρα αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, άνευ βροχοπτώσεων. Στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν μέσα στη μέρα τοπικές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια, ενώ παροδική συννεφιά αναμένεται στις δυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή άνοδο. Στους 10-14°C στα βόρεια, 15-17°C στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, μέχρι 18 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο, με εξαίρεση λίγο πιο υψηλές τιμές σε Ρόδο και Καστελόριζο, με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κατά βάση αραιές, αλλά θα επικρατήσει κυρίως ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 10-16°C, με βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης περιμένουμε αίθριο καιρό για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 7-14°C και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

.in.gr