Ήρωες χαρακτηρίζουν οι συγχωριανοί τους τούς 37χρονους Γιώργο Καϊκλή και Γιώργο Πετκίδη, που το βράδυ της περασμένης Κυριακής όρμησαν με αυτοθυσία σε φλεγόμενο σπίτι και έσωσαν την 92χρονο ένοικο, στη Νέα Βύσσα Έβρου.

Ούτε στιγμή δεν δίστασαν δύο φίλοι στη Νέα Βύσσα Έβρου και όρμησαν μέσα σε φλεγόμενο σπίτι προκειμένου να σώσουν την 92χρονη ένοικο.

Ο 37χρονος Γιώργος Καϊκλής από τη Νέα Βύσσα και ο συνομήλικος φίλος του Γιώργος Πετκίδης από το γειτονικό χωριό Καβύλη, το βράδυ της περασμένης Κυριακής 29 Νοεμβρίου, ενώ πήγαιναν στη Νέα Βύσσα, είδαν από μακριά μια μεγάλη φωτιά. Αμέσως ο κ. Καϊκλής κατάλαβε ότι καίγεται το σπίτι της 92χρονης Ε.Ν. και είπε στον φίλο του να τρέξουν προς τα εκεί.

«Δύο-τρία λεπτά να αργούσαμε θα είχε καεί η ηλικιωμένη» δήλωσε στο Sputnik ο κ. Καϊκλής, ενώ περιέγραψε τα όσα συνέβησαν:

«Περνούσαμε από εκεί, είδαμε τη φωτιά και ήξερα ότι εκεί μένει μια γιαγιά. Φτάσαμε στο σπίτι που καιγόταν, δεν την είδα έξω και σκέφτηκα ότι είναι μέσα στο σπίτι. Μπήκαμε μέσα και την έβγαλα. Η φωτιά ήταν μεγάλη και έβγαινε κι από τα παράθυρα, είχε φουντώσει πολύ. Η γιαγιά ήταν σχετικά καλά, αλλά ήδη τα ρούχα της έβγαζαν καπνούς».

«Τα παιδιά αυτά είναι οι ήρωές μας»

Μάρτυρας στις δραματικές στιγμές για την 92χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της περιοχής με εγκαύματα, ήταν και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νέας Βύσσας, Φανή Μπαχαρίδου, το σπίτι της οποίας γειτονεύει με το σπίτι της ηλικιωμένης που κάηκε ολοσχερώς.

Το σπίτι της 92χρονης στη Νέα Βύσσα κάηκε ολοσχερώς

«Ήταν κατά τις 8:00 το βράδυ της Κυριακής όταν ακούσαμε ένα δυνατό θόρυβο, ένα μεγάλο μπαμ και πεταχτήκαμε έξω από το σπίτι μας και τότε είδαμε τις τεράστιες φλόγες που έκαιγαν το σπίτι της ηλικιωμένης γειτόνισσάς μας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε αντιληφθεί το παραμικρό» περιέγραψε στο Sputnik η κα Μπαχαρίδου.

Η ίδια, ο σύζυγοός της, καθώς και άλλοι γείτονες έτρεξαν προς το φλεγόμενο σπίτι και αντίκρισαν τους δύο νέους που έχοντας αγκαλιά την υπερήλικη γυναίκα φώναζαν: «Φέρτε μια καρέκλα για τη γιαγιά».

«Τα παιδιά αυτά είναι οι ήρωες μας! Σπάσανε την πόρτα και με αυτοθυσία, όρμησαν μέσα στις φλόγες και έσωσαν την 92χρονη. Αν δεν ήταν τα παιδιά, θα είχε καεί» δήλωσε η κα Μπαχαρίδου.

Οι φλόγες, όπως είπε, ξεπηδούσαν από το σπίτι σε ύψος περίπου 10 μέτρων. «Θα το δείτε και στο βίντεο που τράβηξε ένας συγχωριανός μας» ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο «μας είπαν ότι “καλά που δεν φυσούσε δυνατός άνεμος, θα ερχόταν η φωτιά και στα δικά μας σπίτια”» κατέληξε η κα Μπαχαρίδου.

sputniknews.gr