Πριν ακόμα ξημερώσει, μεταξύ 6 και 6:30 το πρωί της Δευτέρας, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες περιέλουσαν με οινόπνευμα τρία αυτοκίνητα και μια φουσκωτή βάρκα και τους έβαλαν φωτιά στη Μυτιλήνη. Τα αυτοκίνητα όπως και η βάρκα βρίσκονταν σταθμευμένα σε στενά στο Κιόσκι και στην Κουλμπάρα.

Το πρώτο συμβάν έλαβε χώρα σε ανώνυμη οδό όπου βρίσκεται και η είσοδος του 14ου νηπιαγωγείου. Το περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του ενός αυτοκινήτου και ζημιές σε δυο ακόμα αυτοκίνητα. Επίσης ζημιές προκλήθηκαν σε δυο ακόμα παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε παρακείμενη εγκαταλειμμένη κατοικία.

Ακολούθησε εμπρησμός σε πλαστική βάρκα στην οδό Δικελί. Η βάρκα καταστράφηκε.

Ένας ακόμα εμπρησμός διαπιστώθηκε στην οδό Τερτσέτη αλλά έγινε γρήγορα αντιληπτός και η φωτιά σβήστηκε.

Τέλος, περίπου στις 6:30 εκδηλώθηκε ο τελευταίος εμπρησμός στην οδό Κρέσνας χαμηλά στην Κουλμπάρα. Από τη φωτιά αυτή προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο.

Για τα περίεργα για τα δεδομένα της Μυτιλήνης αυτά συμβάντα έρευνα διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: Stonisi/Θράσος ΑβραάμΕμπρησμοί στη Λέσβο - Περιέλουσαν με οινόπνευμα αυτοκίνητα και βάρκα και τους έβαλαν φωτιά (εικόνες)