Σαουδική Αραβία: Έκρηξη και πυρκαγιά σε πετρελαιοφόρο που ξεφόρτωνε στο λιμάνι της Τζέντα

Σαουδική Αραβία: Έκρηξη και πυρκαγιά σε πετρελαιοφόρο που ξεφόρτωνε στο λιμάνι της Τζέντα
14/12/2020

Μία ανεξήγητη έκρηξη συντάραξε το λιμάνι της Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία. Πετρελαιοφόρο χτυπήθηκε άγνωστο από ποιους, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και να τυλιχθεί στις φλόγες .

Το συμβάν έγινε την ώρα που το πλοίο ξεφόρτωνε. Η πλοιοκτήτρια εταιρία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «το BW Rhine επλήγη από εξωτερική πηγή την ώρα που εκφόρτωνε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, περίπου στις 00:40 τοπική ώρα στις 14 Δεκεμβρίου 2020, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο».

Το πλήρωμα του πλοίου κατάφερε να κατασβέσει την πυρκαγιά, ενώ δεν έχουν υπάρξει τραυματισμοί, πρόσθεσε η εταιρεία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.

«Είναι πιθανό πετρέλαιο να διέρευσε από το πλοίο, όμως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί και τα όργανα αυτή τη στιγμή αναφέρουν ότι το επίπεδο του πετρελαίου στο πλοίο είναι ίδιο με πριν το συμβάν», σημείωσε η πλοιοκτήτρια Hafnia, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Το πλοίο είχε φορτώσει περίπου 60.000 τόνους βενζίνης από το λιμάνι Γιανμπού στην Ερυθρά Θάλασσα.

Don't Miss

Συμβάντα ημέρας από το Πυροσβεστικό Σώμα

Συμβάντα ημέρας από το Πυροσβεστικό Σώμα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Πυροσβεστικό Σώμα, το
Πυρκαγιά στο πεδίο βολής του Ασκού στη Θεσσαλονίκη

Πυρκαγιά στο πεδίο βολής του Ασκού στη Θεσσαλονίκη

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο πεδίο βολής του Ασκού, στη Θεσσαλονίκη.