Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Καλύμνου, αναφέρεται στη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε χθες για μία ακόμη φορά στο ΧΥΤΑ του νησιού.

“Δυστυχώς σήμερα για άλλη μια φορά αντιμετωπίσαμε το θλιβερό φαινόμενο της πυρκαγιάς στο χώρο του ΧΥΤΑ. Το πρόβλημα έχει απασχολήσει εντονότατα τη Δημοτική αρχή από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου. Έχει κάνει κάθε είδους ενέργεια προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα. Κατανοούμε απόλυτα ότι ο κόσμος είναι αδύνατον να κατανοήσει και είναι απόλυτα λογικό πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, η οποία λανθασμένα εκλαμβάνεται ως αδράνεια.

Είμαστε όμως στη δυσάρεστη θέση να επισημάνουμε το εξής: Είναι απορίας άξιο πως ενώ στις 4 το απόγευμα έβρεχε στις 6 κι ενώ μόλις είχε σκοτείνιασε πήρε φωτιά κυρίως το τμήμα του ΧΥΤΑ που ήταν τοποθετημένα τα πλαστικά σκάφη τα οποία είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα και συνεπώς η κατάσβεση είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Στο σημείο έσπευσαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος κ.Ζωιδης, όλα τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας, ο αρχηγός του Πυροσβεστικου Σταθμού κ. Κωνσταντόπουλος, καθώς και οι χειριστές του Δήμου με τις μπουλντόζες οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν το εύρος της φωτιάς”.

skyrodos.gr