Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πρώην στρατόπεδο στο Κεντ της Βρετανίας, στον οποίο η κυβέρνηση της χώρας φιλοξενεί εκατοντάδες αιτούντες άσυλο.

Ο συγκεκριμένος στρατώνας χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για τη φιλοξενία 400 ανδρών από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, παρά τις ανησυχίες για τις υγειονομικές συνθήκες.

Η αστυνομία και τα πυροσβεστικά σώματα του Κεντ βρίσκονται στο σημείο για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Σε αυτό το πλαίσιο, οι χώροι του στρατώνα εκκενώνονται, ενώ ζητείται από τους πολίτες να αποφύγουν να πλησιάσουν στην περιοχή.

Η αστυνομία του Κεντ ανέφερε πως «σε αυτό το στάδιο δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί», ενώ διεξάγονται έρευνες για τον προσδιορισμό της αιτίας της πυρκαγιάς.

Πολύ κακές οι συνθήκες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Κεντ

Τουλάχιστον 120 άνδρες έχουνε βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, ενώ πολλοί από αυτούς κοιμούνται έξω σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Στο καμπ υπάρχουν 16 κτίρια, τα οποία χωράνε το καθένα από 28 άνδρες. Τα κτίρια έχουν δύο τουαλέτες και ντουζιέρες, ενώ οι άνδρες τρώνε όλοι μαζί σε κοινό χώρο.

Ένας από αυτούς δήλωσε στον Guardian: «Είμαστε φοβισμένοι. Η οροφή πήρε φωτιά και κομμάτια της έπεσαν κάτω. Οι πυροσβέστες έφτασαν στο καμπ. Έκλεισαν τον ηλεκτρισμό και φοβηθήκαμε. Ήταν όλα εκτός ελέγχου. Το κτίριο καίγεται».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το προσωπικό και η ασφάλεια του καμπ διέφυγαν ασφαλώς, αφήνοντας τους αιτούντες άσυλο στη μοίρα τους…

in.gr