Παρέμβαση Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου για επιπλέον μέτρα για την προστασία της υγείας των πυροσβεστών από την πανδημία.

Κύριε Υπουργέ

Από τις αρχές Ιανουαρίου, αρκετές πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας, διαθέτουν πυροσβεστικά οχήματα στους χώρους φύλαξης των εμβολίων που προορίζονται για τον εμβολιασμό των πολιτών στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού covid 19.

Στα Ιωάννινα, στον συγκεκριμένο χώρο φύλαξης των εμβολίων, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της πόλης έχουν διαθέσει σε μόνιμη βάση 2 πυροσβεστικά οχήματα με 4 πυροσβέστες.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι πυροσβέστες που εκτελούν υπηρεσία στον συγκεκριμένο χώρο, είναι:

  • Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, είναι δύσκολο να παραμένουν μέσα στα πυροσβεστικά οχήματα επί 8 ή ακόμα και 16 συνεχόμενες ώρες σε ορισμένες περιπτώσεις.
  • Ο ένας οικίσκος (κοντέινερ) που παραχωρήθηκε από την περιφέρεια Ηπείρου για να παραμένουν εντός αυτού 4 συνάδελφοι κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, έχει πολύ περιορισμένο χώρο με διαστάσεις μόλις 12 1/2 τετραγωνικά μέτρα περίπου.

Κύριε Υπουργέ

Για να προστατευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υγεία των συναδέλφων μας κατά την  συγκεκριμένη εκτέλεση υπηρεσίας, τηρώντας παράλληλα τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και της υπ. αριθμ. 68500 οικ. Φ. 215.4 2/11/2020 Διαταγής Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος που ορίζουν τους βασικούς κανόνες προστασίας των εργαζομένων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας, ζητάμε να εξεταστεί η δυνατότητα:

  • Να διατεθεί ένας ακόμα οικίσκος (κοντέινερ) στον χώρο φύλαξης των εμβολίων στα Ιωάννινα, για να μπορούν οι συνάδελφοί μας να εκτελούν υπηρεσία με περισσότερη ασφάλεια, να μην συγχρωτίζονται και να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων.
  • Ανάλογες ενέργειες που θα εξασφαλίζουν την ομαλή και ασφαλέστερη εκτέλεση της υπηρεσίας των συναδέλφων μας, να γίνουν και για άλλες περιοχές της χώρας που τυχόν υπάρξουν τα ίδια ζητήματα και δεν έχουν τεθεί υπόψη μας.

         ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ                                   ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Πηγη:policenet.gr