Κυνηγοί εντόπισαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που είχε χαθεί από τα ραντάρ μαζί με τον πιλότο του την Κυριακή.

Βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης, ύστερα από τέσσερις ημέρες εντατικών ερευνών, συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που είχε χαθεί από τα ραντάρ.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στην περιοχή Δίκορφο από κυνηγούς, οι οποίοι ειδοποίησαν τις Αρχές. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αναζητήσουν τον άτυχο πιλότο.

Το χρονικό

Το διθέσιο αεροσκάφος ανήκε στη σχολή εκπαίδευσης επαγγελματιών πιλότων Egnatia AviationΧειριστής του ήταν ο 32χρονος εκπαιδευόμενος από το ΙράκΑμάρ Ιμπραχήμ.  Ήταν ένας από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου 2020. ο οποίος είχε συμπληρώσει τις απαιτούμενες 40 ώρες πτήσης, μαζί με εκπαιδευτή και έτσι πετούσε μόνος του.

Η αποστολή του ήταν να απογειωθεί από τον κρατικό αερολιμένα Φίλιππος της Κοζάνης στις 11:20 το πρωί και στη συνέχεια να προσεγγίσει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, όπου θα εκτελούσε άσκηση touch and go.

Ωστόσο, άγνωστο ακόμα γιατί, το αεροσκάφος κατέπεσε, εκπέμποντας σήμα για τελευταία φορά σήμα στις 12:28 της Κυριακής στην περιοχή του ανατολικού Ζαγορίου, κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες.

Στις έρευνες, που ήταν ιδιαίτερα δύσκολες λόγω της χαμηλής νέφωσης και της γεωγραφίας της περιοχής, συμμετείχαν εκτός από δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ, Ιρακινοί σπουδαστές της ιδιωτικής σχολής εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης, καθώς και εθελοντές, ενώ Super Puma πραγματοποιούσε νυχτερινές πτήσεις.

Εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που είχε χαθεί από τα ραντάρ

newpost.gr