Τα λόγια φτωχά για να περιγράψουν την θλίψη που προκάλεσε ο θάνατος του άτυχου 46χρονου Αρχιπυροσβέστη από τον Έβρο, το μεσημέρι της 1ης Φεβρουαρίου 2021 στην περιοχή του Απαλού του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πατέρας τριών παιδιών, σύζυγος, γιος, εργατικός, φιλότιμος μα πάνω απ όλα άνθρωπος, είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία του χαρακτήρα του Γιάννη.

Η μητέρα του Αρχιπυροσβέστη, μίλησε στον ΑΝΤ1 για το παιδί της:

«Δεν έλεγε ούτε ένα όχι, στην πυροσβεστική ήταν το καλύτερο παιδί, φιλότιμο, δεν έλεγε σε κανέναν όχι. Τελείωσε λογιστής, πέρασε στην πυροσβεστική, αχ, να μην περνούσε… Σε κανέναν να μην αξιώνει ο Θεός αυτό το πράγμα.

Προχθές είδα τα παιδιά στη Λάρισα, που πήγαν εκεί πέρα στον Όλυμπο, και είπαν: «ο ένας ήταν 46 χρονών και σκοτώθηκε με το χιόνι και τον πλάκωσε. Και λέω, αχ αυτό το παιδί, 46 χρονών σαν το γιο μου, με τρία παιδιά, τι θα κάνει αυτή η μάνα, τι θα κάνει. Και πού να ξέραμε σε δύο μέρες θα’ ρθει στο σπίτι μας».

«45 χρονών παιδί έχασα και είμαι άσχημα. Δούλευα μια ζωή γι’ αυτόν, δεν είμαι καθόλου καλά», κατάφερε να πει ο πατέρας του, ενώ μία συγγενής δήλωσε για τον χαμό του Γιάννη: «Έφυγε πάνω στο καθήκον του, αυτό έχω να πω. Το καλύτερο παιδί, όλους τους βοηθούσε, όλο τον κόσμο βοηθούσε».

pameevro.gr