Μέσα,από το κείμενο που ακολουθεί,θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε κάποιες προτάσεις που θεωρούμε ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Μετά τις τελευταίες μας παρεμβάσεις με το Βαθμολόγιο,καθώς η Ένωση Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας ήταν αυτή που πρωτοστάτησε και με την Συνδρομή της Πολιτείας, δόθηκε ένα τέλος σε μία από τις μεγαλύτερες διεκδικήσεις μας.

Δεν μπορεί να θεωρείται ΤΥΧΑΙΟ ότι το Προεδρείο της Κεντρικής Μακεδονίας,μέσα σε ένα χρόνο παρουσίας,έχει γίνει ο κορμός των επιτυχιών αφού μετά την θεσμοθέτηση του

Βαθμολογίου (που ολόκληρες δεκαετίες δεν ολοκληρώνονταν) έγινε μάρτυρας της μετεγκατάστασης της 2ης Ε.Μ.Α.Κ.,της έναρξης της Σχολής Επιμόρφωσης, της χορήγησης εξαίρετου ατομικού εξοπλισμού,της προσπάθειας για την ίδρυση του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Θεσσαλονίκη και άλλα πολλά,που δεν είναι της παρούσης να αναδειχθούν, διότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας,για να καλύψουμε τις παθογένειες ενός απαρχαιωμένου  Συνδικαλισμού,που προκαλεί σε όλους τους Συναδέλφους μας, αμφισβήτηση.

 

 

Στην Πυροσβεστική που επιθυμούμε να “δούμε” στο μέλλον,θα πρέπει ο βραχίονας του Σώματος να είναι ΠΡΩΤΑ ο Άνθρωπος Πυροσβέστης,διότι ο εξοπλισμός και τα υλικά είναι άχρηστα χωρίς τα χέρια και την εκπαίδευση του Πυροσβέστη.

 

Προτάσεις-Αλλαγές:

 

1. Άμεση λειτουργία Σχολής Αρχιπυροσβεστών και παγίωση της κάθε έτος,ούτως ώστε όσοι Συνάδελφοι επιθυμούν, να μπορούν να εξελιχθούν Βαθμολογικά.Μια εισαγωγή 400-500 Πυροσβεστών καθ’ έτος είναι μια πραγματοποιήσιμη πρόταση.

2. Αύξηση των Οργανικών Θέσεων του Πυροσβεστικού Προσωπικού κατά 2.000-2.500 θέσεις για να καλυφθούν άριστα όλες οι απαιτήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

3. Αναπροσαρμογή-Αναβάθμιση Τάξης Σταθμών για την πληρέστερη κάλυψη του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού.

4. Αλλαγή ονομασίας Πυροσβεστικών Κλιμακίων σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς  Έ Τάξης.

5. Χορήγηση,μέσω κεφαλαίων ΕΣΠΑ, Ατομικής Προσωπίδας σε κάθε Πυροσβεστικό Υπάλληλο ξεχωριστά (λόγω covid-19) και κράνη με ενδοεπικοινωνία.

6. Αναγνώριση του Επαγγέλματος μας, ως Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό.

7. Αύξηση αποζημίωσης των Εκτός Έδρας Μετακινήσεων του Πυροσβεστικού Προσωπικού.

8. Αποσπάσεις Πυροσβεστών σε απομακρυσμένες περιοχές-Νησιά ,για κάλυψη Υπηρεσιακών Αναγκών, με έξοδα Δημοσίου (όπως της Ελληνικής Αστυνομίας) 

9. Πρόσληψη με Προκήρυξη Μονίμων Πυροσβεστών (με αυξημένη μοριοδότηση στο Εποχικό Προσωπικό μας) σε ελλειμματικές -προβληματικές Υπηρεσίες  με κριτήριο την εντοπιότητα της περιοχής ή την υποχρεωτική παραμονή σε αυτές τις Υπηρεσίες για μεγάλη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

10. Παρουσία Ιατρών Εργασίας και Ασθενοφόρων στα συμβάντα.

11. Αναβάθμιση και Μετεγκατάσταση των Πυροσβεστικών Πολυϊατρείων Θεσσαλονίκης.

12. Βελτίωση και εξέλιξη των Πυροσβεστικών Συνεργείων.

13. Δημιουργία Πυροσβεστικών Πρατηρίων σε όλες τις έδρες των Πυροσβεστικών Περιφερειακών Διοικήσεων.

14. Έλεγχος και Αναβάθμιση όλων των Κτιριακών Εγκαταστάσεων των Πυροσβεστικών Σταθμών-Κλιμακίων μέσω ΣΔΙΤ ή ΕΣΠΑ.

15. Καθιέρωση Ετήσιων Υγειονομικών Προληπτικών Εξετάσεων.

16. Συνεχή εκπαίδευση σε Ειδικές Κατηγορίες του Πυροσβεστικού Προσωπικού με Δαπάνες της Υπηρεσίας.

17. Ίδρυση Εκπαιδευτικής Σχολής Ορειβασίας – Ορεινής Διάσωσης στον Όλυμπο.

18. Εισαγωγή στην Σχολή Επιμόρφωσης όλων των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων που βρίσκονται σε Κατάσταση Υπηρεσίας Γραφείου.

19.  Μετάταξη Πυροσβεστικού Προσωπικού Γενικών Καθηκόντων σε Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων & Χαμηλόβαθμο Προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων.

20. Παρουσία Εκπροσώπων (όπου δεν υφίσταται) των Διοικητικών Συμβουλίων στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων.

21. Έκδοση Νέου Τύπου Πυροσβεστικής Ταυτότητας ανταποκρινόμενη στις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

22. Ίδρυση και λειτουργία κατασκηνώσεων και χώρων αναψυχής για Τέκνα και Οικογένειες Πυροσβεστών σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα (Χαλκιδική – Πελοπόννησο)

23. Δημιουργία Πυροσβεστικών Οικισμών (Δημόσια Κτίρια) σε απομακρυσμένες και Νησιωτικές περιοχές (Μύκονος-Σαντορίνη κ.α.)

 

Οι προτάσεις θα τεθούν και θα αναπτυχθούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κεντρικής Μακεδονίας και μαζί με τις προτάσεις των υπόλοιπων Μελών του Δ.Σ. θα σταλούν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία και στους αρμόδιους φορείς.

Όσοι Συνάδελφοι επιθυμούν να μας γνωστοποιήσουν τις προτάσεις τους ,μπορούν να μας τις προωθήσουν στο επίσημο e-mail της Ένωσης : eypskm@yahoo.gr για να συμπεριληφθούν στο Υπόμνημα μας.

Συνάδελφοι,στην αφωνία μεγάλης μερίδας Συνδικαλιστών, η Ένωση Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας απαντάει με προτάσεις, στην στασιμότητα με όραμα και όταν το όραμα των λίγων γίνει όραμα των πολλών,τότε και υλοποιείται !!!

 

Με Αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Ιωαννίδης

Πρόεδρος Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κεντρικής Μακεδονίας

Αντιπρόσωπος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Επικεφαλής Ψηφοδελτίου  “ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ” για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Επικεφαλής του Συνδυασμού “ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ”

protapyrosvestes.blogspot.com