Ο ήρωας πυροσβέστης που θυσιάστηκε για να σώσει γυναίκα στο Π.Φάληρο.Ο ήρωας πυροσβέστης που θυσιάστηκε για να σώσει γυναίκα στο Π.ΦάληροΜόλις στα 33 του χρόνια «έπεσε» στο καθήκον στην προσπάθεια του να σώσει 44άχρονη από το φλεγόμενο κτίριο.

Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια με τον άδικο χαμό του αρχιπυροσβέστη Μάντζιου Ματθαίου. Ο άτυχος υπαξιωματικός έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής στην προσπάθειά του να διασώσει μια γυναίκα, 44 ετών, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του αρχιπυροσβέστη. Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η 44χρονη ήταν η σύζυγος του ιδιοκτήτη του καταστήματος, που εκτός του ότι είδε την περιουσία του να γίνεται στάχτη, έχασε και τη σύντροφο της ζωής του.Ο ήρωας πυροσβέστης που θυσιάστηκε για να σώσει γυναίκα στο Π.ΦάληροΟ άτυχος 33χρονος αρχιπυροσβέστης ξεκίνησε την έρευνα για τον εντοπισμό μια γυναίκας στο δεύτερο όροφο του φλεγόμενου κτηρίου, αλλά τελικά εγκλωβίστηκε μαζί της γιατί λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε στο κτίριο λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς, δεν μπορούσαν να κατέβουν από το κλιμακοστάσιο, αλλά ούτε και να τους πλησιάσουν οι άλλοι από έξω.

Όταν μετά από δύο ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά βρήκαν το συνάδελφό τους και τη γυναίκα χωρίς αισθήσεις. Και οι δύο, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν σε μικρή απόσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Πηγη:thepaper.gr