Σε κάθε χώρα, το επάγγελμα του πυροσβέστη περιβάλλεται από ένα ρομαντικό φωτοστέφανο. Πιθανώς δεν είναι ένα αγόρι στον κόσμο που δεν θα ονειρευόταν να γίνει πυροσβέστης στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Όσο μεγαλώνουν, οι νέοι αρχίζουν να παρουσιάζουν τους κινδύνους αυτού του έργου και δεν είναι πολύ πρόθυμοι να γίνουν πυροσβέστες. Εκείνοι που αφιερώνουν τη ζωή τους στην σωτηρία των ανθρώπων παραδέχονται ότι δεν προσελκύονται τόσο από το καθήκον όσο και από τη ρομαντική ιδέα του επαγγέλματος. Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος ποιος αποφάσισε να ξεκινήσει μια τέτοια ηρωική πορεία;

Πυρκαγιά Επάγγελμα. Προσωπικές Ιδιότητες

Προκειμένου να καταπολεμήσετε τη φωτιά, να σώσετε τους ανθρώπους, να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας για τους ξένους, τους ξένους, δεν μπορεί κανείς παρά να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά χαρακτήρα, φυσικά άριστα δεδομένα και μοναδική νοοτροπία. Αυτό είναι απαραίτητο όχι μόνο για την επιτυχή δουλειά, αλλά και για να σώσετε τη δική σας ζωή σε μια ακραία κατάσταση. Το επάγγελμα της φωτιάς απαιτεί:

  • Συνεχώς σε μεγάλη φυσική κατάσταση. Για να την υποστηρίξει, στα πυροσβεστικά τμήματα πραγματοποιούν συνεχείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες και οι πυροσβέστες ακολουθούν συστηματικά ορισμένα πρότυπα.
  • Να είναι σε θέση να κάνει τις άμεσες αποφάσεις, να έχει την ικανότητα να αναλύει, το απότομο μυαλό και την αποφασιστικότητα. Οποιαδήποτε αμφιβολία, οποιαδήποτε σύγχυση σε μια ακραία κατάσταση μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο ενός πυροσβέστη, των συναδέλφων του ή των ανθρώπων που έχουν πληγεί από πυρκαγιά.
  • Αυτό δεν είναι ιδιοτροπία. Στολή πυροσβέστη που ταξιδεύει σε κλήση, ζυγίζει περισσότερο από 30 κιλά. Αλλά πρέπει να καταρρίψει τις σκάλες, να κάνει ανθρώπους, να εργαστεί με μάνικα.
  • Να είναι σε θέση να κάνει τις άμεσες αποφάσεις, να έχει την ικανότητα να αναλύει, το απότομο μυαλό και την αποφασιστικότητα. Οποιαδήποτε αμφιβολία, οποιαδήποτε σύγχυση σε μια ακραία κατάσταση μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο ενός πυροσβέστη, των συναδέλφων του ή των ανθρώπων που έχουν πληγεί από πυρκαγιά.
  • Έχετε πολύ υψηλή αντίσταση στρες. Δυστυχώς, αυτό το επάγγελμα υπονοεί ότι οι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν πριν από τα μάτια του πυροσβέστη. Αυτό δεν πρέπει να τον εμποδίζει να ενεργεί με σαφήνεια και ακρίβεια, κάνοντας γρήγορες αλλά προσεκτικές αποφάσεις.
  • Έχετε μια γρήγορη αντίδραση, να είστε γενναίος, θαρραλέος, έτοιμος να εμπλακείτε στη μάχη με το στοιχείο φωτιάς ανά πάσα στιγμή.
  • Να είστε σε θέση να παρέχετε πρώτες βοήθειες.
  • Έχετε μια ψυχολογική προετοιμασία, μπορείτε να μιλήσετε με ανθρώπους σε αγχωτικές καταστάσεις, να έχετε καλή γνώση των συναισθημάτων σας. Σε μερικές στιγμές, το επάγγελμα ενός πυροσβέστη είναι ίσο με το έργο ενός ψυχολόγου: τα θύματα μπορεί να συμπεριφέρονται ανεπαρκώςΕπάγγελμα πυρκαγιά

Ελεγκτής Πυρκαγιάς ΕπάγγελμαΕπάγγελμα πυρκαγιά

Εάν ο πυροσβέστης είναι ένα ηρωικό έργο, τότε ο επιθεωρητής πυρκαγιάς είναι μια γραφειοκρατική θέση, αλλά όχι λιγότερο σημαντική. Όλοι γνωρίζουν ότι η καταστροφή είναι ευκολότερη στην πρόληψη παρά στην αντιμετώπιση των συνεπειών της. Ο επιθεωρητής πυρκαγιάς καλείται να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους οργανισμούς που υποτάσσονται σε αυτόν και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτούς από τη φωτιά. Εξαρτάται από τους επιθεωρητές πυρκαγιάς αν οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν κατά τη στιγμή της πυρκαγιάς. Το πιο τρομερό παράδειγμα μη εκτέλεσης από τους επιθεωρητές των άμεσων καθηκόντων τους – η περίπτωση στο σύλλογο “Lame Horse”. Το επάγγελμα του πυροσβέστη υποδηλώνει την ικανότητα να διακινδυνεύσετε τον εαυτό σας.Η θέση του επιθεωρητή πυρκαγιάς υποχρεώνει να γνωρίζει πολλούς κανόνες του TUBB, οδηγίες, εντολές, νόμους και άλλα έγγραφα. Η άγνοια αυτών, η ανεύθυνη στάση απέναντι στα καθήκοντά τους, η τάση στη διαφθορά μπορεί να προκαλέσει τρομερές κακοτυχίες. Είναι ο πυροσβέστης σε ζήτηση σήμερα; Οι θέσεις εργασίας είναι εύκολο να βρεθούν, αλλά για να φτάσετε στην εργασία, πρέπει να περάσετε αρκετές συνεντεύξεις, δοκιμές. Και αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου. Μόνο μερικοί μπορούν να πουν για τον εαυτό τους: «Το επάγγελμά μου είναι πυροσβέστης».

Πηγη:el.campwaltblog.com