Δύσκολες οι επόμενες ώρες στην Άνδρο, καθώς μαίνεται η πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις με πλοίο από την Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι εκκενώθηκαν δύο οικισμοί στην Άνδρο, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να μην πλησιάζουν την περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά.

Το πύρινο μέτωπο καίει ανεξέλεγκτο, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Η απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Ρέματα και Ατένι έγινε για προληπτικούς λόγους, ενώ σε ετοιμότητα παραμένουν πολίτες στα χωριά Κατάκοιλος και Άρνη. Κάτοικοι του νησιού κάνουν λόγο για «δραματική κατάσταση», με τις εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στην Άνδρο να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση. Ελπίζουμε πως με την ενίσχυση των δυνάμεων θα καταφέρουμε να περιορίσουμε το μέτωπο. Όλη η πυροσβεστική δύναμη της Άνδρου επιχειρεί στην κατάσβεση» αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, σύμφωνα με δημοσίευμα στο cyclades24.gr.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο πριν από τη 01.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Απριλίου 2021 σε πολύ δύσβατη περιοχή με σχίνα και πουρνάρια. Πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, καθώς και οχήματα εθελοντών. Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν δύο αεροσκάφη, ενώ με ελικόπτερο μεταφέρθηκε και ένα αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα.

Τελικά, ελήφθη η απόφαση να ζητηθούν νέες ενισχύσεις από την Αθήνα, οι οποίες έφθασαν το μεσημέρι στην Άνδρο.