Καισαριανή: Ενδείξεις εμπρησμού στο Σκοπευτηριο.

Καισαριανή: Ενδείξεις εμπρησμού στο Σκοπευτηριο
Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας , Αντιστρατηγου, Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της ΔAEE μετέβη στο χώρο, σε διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς

Ενδείξεις εμπρηστικής απόπειρας στό Άλσος του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, προκύπτουν απο την αυτοψία στο χώρο. Ωστόσο όπως διαπίστωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατά την άφιξή τους στο χώρο δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν καθώς υπήρχαν μπάζα και καλώδια σε όλες οι πόρτες που επέτρεπαν την είσοδο στο οίκημα της παλιάς Σκοπευτικής Εταιρείας στο Άλσος Καισαριανής.. Με την έγκαιρη επέμβαση κλιμακίου του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΓΓΠΠ και των Ομάδων Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής και Βύρωνα, τέθηκε υπό έλεγχο (16/04-11.30)
Την υπόθεση ερευνά η Αστυνομία και η Πυροσβεστική ωστόσο όπως καταγγέλλουν από το Δήμο Καισαριανής σκοπός της εμπρηστικής επίθεσης,  ήταν η καταστροφή του άλσους Καισαριανής εξέτασης 465στρεμματων, καθώς είναι η τρίτη απόπειρα, τον τελευταίο χρόνο.

Οπως επισημάνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καισαριανής, «Παρά τις συστηματικές εκκλήσεις του Δημάρχου προς τις αρμόδιες Αρχές το Σκοπευτήριο παραμένει ένας χώρος ασυδοσίας και το σημερινό περιστατικό μας αναγκάζει να διαμαρτυρηθούμε σε όλους τους τόνους.
Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, η ματωμένη καρδιά της Ελλάδας, ζωντανός θύλακας ιστορικής μνήμης αξίζει την μέριμνα και το σεβασμό του κράτους. Φτάνει πια με την εγκατάλειψη. Απαιτούμε την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας».