Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Αττικής με τον Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής, Αρχιπύραρχο, κ. Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο όπου καταρχήν του ευχηθήκαμε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε.

Στη συνέχεια έγιναν οι τοποθετήσεις μας, όπου και του παρατέθηκαν όλα τα προβλήματα που αφορούν τους υπαλλήλους της Ένωσής μας.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το θέμα της σύννομης και ορθολογικής χρήσης του μέτρου των επιφυλακών διότι κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο γίναμε αποδέκτες έντονων παραπόνων από υπαλλήλους της Ένωσης σχετικά με το θέμα των προληπτικών επιφυλακών σε συνδυασμό με τον ημερήσιο χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γ.Γ.Π.Π.

Επαναλάβαμε τη θέση μας ότι το μέτρο της επιφυλακής είναι έκτακτο μέτρο και υπό το πλαίσιο του Ν.4662/2020 συναρτάται με την εκδήλωση φαινομένων και κινδύνων φυσικών καταστροφών από απρόβλεπτα και μεγάλης έντασης συμβάντα και δεν θα πρέπει να γίνεται καταχρηστική εφαρμογή του
γιατί θα αποτελούν παραβίαση όλης της ισχύουσας νομοθεσίας περί ωραρίου.

Από πλευράς του κυρίου Περιφερειάρχη διευκρινίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις του η καταπόνηση του προσωπικού με άσκοπες επιφυλακές. Για το σκοπό αυτό θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες στους Διοικητές ώστε να κατανοήσουν την φιλοσοφία του μέτρου της μερικής επιφυλακής με αυτονόητη την προστασία του ωραρίου και την χωρίς λόγο καταπόνηση των Πυροσβεστών που εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή και την υγεία τους.

Επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε μηχανοκίνητο εξοπλισμό των Υπηρεσιών μας, με δεδομένο τόσο την παλαιότητά τους όσο και ελλείψεις σε ανταλλακτικά και συντηρήσεις.

Ο κ. Περιφερειάρχης έδειξε γνώστης των προβλημάτων, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία σε όλα τα θέματα που παραθέσαμε και μας εγγυήθηκε ότι θα προσπαθήσει, με γνώμονα το καλό του Πυροσβέστη να δώσει λύσεις για τα προβλήματα αυτά.

Συνάντηση της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Αττικής με τον Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής

eypspa.gr