Συναντήσεις με τους Διοικητές Π.Σ. και 4ης ΕΜΑΚ του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.Συναντήσεις με τους Διοικητές Π.Σ. και 4ης ΕΜΑΚ του Αντιπεριφερειάρχη ΈβρουΟ απολογισμός της περσινής αντιπυρικής περιόδου, με ιδιαίτερη αναφορά στις μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στον Έβρο, κυριάρχησε στη συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Δημητρίου Πέτροβιτς με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Υποστράτηγο Μάριο Αποστολίδη.

Ο κ. Πέτροβιτς ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή και υπογράμμισε τη διαχρονικά άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ταυτόχρονα, δόθηκε έμφαση στον αρτιότερο συντονισμό και προγραμματισμό για τη νέα αντιπυρική περίοδο, ενόψει μάλιστα και της σχετικής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021.

Τον κ. Αποστολίδη συνόδευαν ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Κούκουρας, και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου, Πύραρχος Σπύρος Κούτρας.

Ο κ. Πέτροβιτς είχε, επίσης, συνάντηση με τον Διοικητή της 4ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), Μιχάλη Αλτιπαρμάκη και τον Υποδιοικητή Απόστολο Γαλαζούλα. Συζητήθηκαν περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης που προέκυψαν κατά την περσινή περίοδο στον Έβρο και διερευνήθηκε η δυνατότητα βελτίωσης της συνεργασίας ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των εμπλεκόμενων φορέων στο ΣΟΠΠ, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο την πολιτική προστασία.Συναντήσεις με τους Διοικητές Π.Σ. και 4ης ΕΜΑΚ του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου