Έφυγε από τη ζωή ο Εθελοντής Γιάννης Κεφαλληνός.Έφυγε από τη ζωή ο Εθελοντής Γιάννης ΚεφαλληνόςΤη βαθιά τους θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του ακούραστου εθελοντή Γιάννη Κεφαλληνού, στις 4 Μαΐου 2021, εκφράζουν ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου.

Λίγα λόγια για τον εκλιπόντα από τη διοίκηση του Δήμου

Ο Γιάννης Κεφαλληνός πιστός στον όρκο του εθελοντή, υπήρξε πανταχού «παρών» σε κάθε δράση για το κοινό καλό και κυρίως ακάματος «φρουρός της Ρεματιάς». Από τους τους πρώτους που έσπευσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Θέατρο της Ρεματιάς το 2015 και ο τελευταίος που έφυγε όταν η φωτιά είχε πλέον σβήσει.

Υπήρξε για πολλά χρόνια εθελοντής πυροσβέστης και δραστήριο μέλος ομάδων προστασίας της φύσης. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ). Ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόσκληση του Δήμου Χαλανδρίου για συνδρομή των συμπολιτών μας. Την περίοδο της καραντίνας μετέφερε τρόφιμα και φάρμακα σε άτομα που δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους. Δεν έλειψε από καμία συλλογική εθελοντική δράση. Έχει τιμηθεί από δεκάδες φορείς για την προσφορά του. Το 2017, ο Δήμος Χαλανδρίου τον τίμησε σε ειδική εκδήλωση για τους «φρουρούς της Ρεματιάς».

Ο Γιάννης Κεφαλληνός γεννήθηκε το 1947 στη Ζάκυνθο, όπου και παρακολούθησε τις πρώτες εγκύκλιες σπουδές. Στη συνέχεια ήρθε στο Χαλάνδρι, όπου εργάστηκε ως πυροσβέστης για χρόνια. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε κάθε πυρκαγιά και κυρίως στην προσπάθεια πρόληψης αυτών.

«Ανιδιοτελής άνθρωπος της προσφοράς»

«Το Χαλάνδρι και ειδικά η Ρεματιά μας έχασε τον ακούραστο φρουρό της. Χάσαμε έναν ανιδιοτελή άνθρωπο της προσφοράς που αφιέρωσε αθόρυβα όλη τη ζωή του στον εθελοντισμό. Η απουσία του είναι μεγάλη. Εκφράζοντας το αίσθημα όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταφέρω στους οικείους του και στο Σώμα Εθελοντών τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.