Μήνυμα Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.Μήνυμα Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη για τη Γιορτή της ΜητέραςΜητέρα ή Μάνα… «η πιο όμορφη λέξη στα χείλη της ανθρωπότητας, το καύσιμο που επιτρέπει σε έναν απλό άνθρωπο να πετύχει το ακατόρθωτο».

Η σημερινή γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε σε παγκόσμια κλίμακα σαν ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στη μητρότητα. Αδιαμφισβήτητα, ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας μας αποτελεί η οικογένεια και σε αυτήν η μάνα είναι πρωταγωνιστής στο δυσχερέστερο και ευγενέστερο ρόλο της ανατροφής των παιδιών, διαθέτοντας μια δύναμη τεράστια και αναντικατάστατη. Η μητέρα είναι συμπαραστάτης, βοηθός, σύμβουλος, ελπίδα και παρηγοριά. Η αγάπη της είναι ανιδιοτελής και μοναδική που ξεπερνά το «εγώ». Κούραση, φροντίδες, ξενύχτια παρέχονται χωρίς φειδώ με ανεξάντλητη στοργή και απέραντη αφοσίωση. Ο διττός ρόλος της, ως μητέρα και ταυτόχρονα εργαζόμενη, καθιστά το έργο της πολλές φορές δυσβάστακτο και απαιτεί θυσίες για την εκπλήρωση αυτής της αποστολής.
Η πυροσβεστική οικογένεια, αναγνωρίζοντας τις θυσίες και την προσφορά της μητέρας πυροσβέστριας αλλά και της μητέρας του πυροσβέστη και της πυροσβέστριας, την τιμά και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για όλα όσα έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.
«Μάνα ακούς σε κάθε μέρος, α! τι όνομα γλυκό. Εις τον κόσμον άλλο πλάσμα, δεν θα βρεις να σε μαντεύει, σαν τη μάνα που λατρεύει σαν τη μάνα που πονεί» (Γιώργος Μαρτινέλλης).