Σύρος: Σύλληψη άνδρα για τη φωτιά στο Βήσσα.

Στη σύλληψη άνδρα, Γαλλικής καταγωγής, προχώρησε το Κλιμάκιο αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού ΠΕΠΥΔ Νοτίου Αιγαίου, για τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στη περιοχή του Βήσσα στη Σύρο.

Ακολούθησε η σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και μεταφέρθηκε στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης για να καταθέσει. Πριν από λίγο αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέως και θα του οριστεί τακτική δικάσιμος.

Το χρονικό της Κυριακάτικης φωτιάς.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον οικισμό του Βήσσα στην Σύρο της Κοινότητας Φοίνικα. Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, πολύ κοντά σε αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης, η οποία έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα και στελέχη της αναλαμβάνοντας το έργο της κατάσβεσης, το οποίο είχε βαθμό δυσκολίας λόγω των καιρικών συνθηκών και των ισχυρών Βόρειων ανέμων που πνέουν τις τελευταίες ώρες στις Κυκλάδες.

Ταυτόχρονα, κάτοικοι του χωριού και εθελοντές συνέδραμαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία τέθηκε σε έλεγχο και σβήστηκε στο μεγαλύτερο τμήμα της, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για αναζωπύρωση λόγω των καιρικών φαινομένων. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος υδροφόρα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όπως και ιδιωτική υδροφόρα.

Επίσης, στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν περιπολικό της αστυνομίας όπως και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Σύρου για να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε σημεία που απειλούνταν από τη φωτιά.

Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν και ο δήμαρχος Σύρου, Νίκος Λειβαδάρας με τον αντιδήμαρχο Πέτρο Μώτο. Από τη φωτιά κάηκαν θερμοκήπια, χορτολιβαδικές και καλλιεργούμενες εκτάσεις που βρίσκονται στην περιοχή.