«Η αποστολή σας είναι συνυφασμένη με τα πιο έντονα συναισθήματα κάθε ανθρώπου. Με την αγωνία του, το φόβο αλλά και την ελπίδα και τη χαρά του. Αυτό διότι στην αγωνία και στο φόβο του μπροστά στην καταστροφή ο πολίτης προσβλέπει σε εσάς και όταν συμβάλλετε στην προστασία ότι πολυτιμότερου έχει, της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος, βλέπουν σε εσάς την ελπίδα της διάσωσης και τη δύναμη για ένα νέο ξεκίνημα. Ακριβώς επειδή παράγετε ένα τόσο σημαντικό έργο, η πολιτεία έχει υποχρέωση να σας στηρίξει».​

Απόσπασμα ομιλίας στους πρωτοετείς Δόκιμους της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά, την οποία επισκέφτηκα με αφορμή τη σημερινή επέτειο των 91 ετών από την ίδρυση του Πυροσβεστικού σώματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου συναντήθηκα με τον Διοικητή κ. Πέτρο Σπύρου και τον Υποδιοικητή κ. Δημήτριο Καλιανιώτη οι οποίοι με ενημέρωσαν για το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής. Ο Διοικητής, κ. Πέτρος Σπύρου τόνισε ιδιαίτερα το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων πυροσβεστών, Αξιωματικών και Υπαξιωματικών που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.Γιώργος Κουμουτσάκος-Η αποστολή σας είναι συνυφασμένη με τα πιο έντονα συναισθήματα κάθε ανθρώπου.Γιώργος Κουμουτσάκος-Η αποστολή σας είναι συνυφασμένη με τα πιο έντονα συναισθήματα κάθε ανθρώπου.Γιώργος Κουμουτσάκος-Η αποστολή σας είναι συνυφασμένη με τα πιο έντονα συναισθήματα κάθε ανθρώπου.Γιώργος Κουμουτσάκος-Η αποστολή σας είναι συνυφασμένη με τα πιο έντονα συναισθήματα κάθε ανθρώπου.Γιώργος Κουμουτσάκος-Η αποστολή σας είναι συνυφασμένη με τα πιο έντονα συναισθήματα κάθε ανθρώπου.