Πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Μαΐου, στην Πυροσβεστική Ακαδημία στην Αθήνα και στο Παράρτημα αυτής στην ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, η τελετή απονομής πτυχίων της 27ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία φοίτησαν 173 σπουδαστές εκ των οποίων ένας Ανώτερος Υπαστυνόμος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η επίδοση των πτυχίων στους αποφοίτους έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου και από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη. Αφού αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγο ΠΣ Σπυρίδων Πέτρου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό αναφέροντας χαρακτηριστικά, «…Το λειτούργημα που επιλέξαμε ως επάγγελμα, έχει συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις και οι γνώσεις μας πρέπει να εμπλουτίζονται μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο. Ειδικά ως ανώτεροι πλέον αξιωματικοί, θα πρέπει να αναλάβετε ακόμη πιο απαιτητικά καθήκοντα, και αυτό συνεπάγεται ότι η ανάγκη για εκπαίδευση γίνεται ακόμη πιο επιτακτική. Με την παρακολούθηση λοιπόν, του κύκλου σπουδών της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών, πιστεύω ότι έχετε τα εχέγγυα ώστε να αντεπεξέλθετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη δύσκολη αποστολή σας, σε μια εποχή που οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς και οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες. Το διοικητικό, πυροσβεστικό και ακαδημαϊκό προσωπικό της Ακαδημίας προσπαθεί με την εκπόνηση και υλοποίηση κατάλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, να βελτιώνει συνεχώς το επίπεδο σπουδών, προσαρμοσμένο βέβαια στις συνθήκες της χώρας μας, χωρίς όμως να έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών, χωρών του εξωτερικού…»

Τελειώνοντας ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης διαβεβαίωσε τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου ότι όλοι οι Ανώτεροι Αξιωματικοί, από τις θέσεις που θα αναλάβουν, θα αξιοποιήσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκόμισαν τόσο κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, όσο και κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, για το καλό του κοινωνικού συνόλου, με πρώτο μέλημά τους την προστασία των πολιτών. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος απευθυνόμενος στους αποφοιτήσαντες τους συνεχάρη, για την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών και τους ευχήθηκε υγεία προσωπική και οικογενειακή.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Αθήνα, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων Αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Γιαννάκης, ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών Αρχιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης και ο Διοικητής της ΣΕΜΑΠΣ Αντιπύραρχος Λεωνίδας Αντωνόπουλος.

Στην αντίστοιχη τελετή που έλαβε χώρα στο Παράρτημα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης, η επίδοση των πτυχίων στους αποφοίτους έγινε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη Υποστράτηγο ΠΣ Μάριο Αποστολίδη, ενώ τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Αθάνατος.

Τελετή απονομής πτυχίων 27ης Ε.Σ. της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος

Τελετή απονομής πτυχίων 27ης Ε.Σ. της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος