«Εγκλωβιστήκαμε… κάθε λεπτό φαινόταν αιώνας» – Συγκλονίζει ο Αττικάρχης της Πυροσβεστικής.«Εγκλωβιστήκαμε κάθε λεπτό φαινόταν αιώνας» – Συγκλονίζει ο Αττικάρχης της Πυροσβεστικής.Συγκλονιστικά είναι τα όσα έζησε και περιγράφει ο Αττικάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του και πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια Όρη.

Ο κ. Πετρούτσος περιέγραψε τα δραματικά λεπτά που έζησαν στην προσπάθεια να σώσουν τους τρομοκρατημένους πολίτες που επιχείρησαν να διασχίσουν την πύρινη κόλαση, καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση πανικού. «Ήταν 3 το μεσημέρι όταν βρισκόμουν μαζί με 9 άνδρες της Πυροσβεστικής και επιχειρούσαμε στο σημείο, ξαφνικά το πύρινο μέτωπο στράφηκε προς το μέρος μας, εγκλωβιστήκαμε» αναφέρει.

Και προσθέτει: «Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Ο αέρας φυσούσε μανιασμένα. Βλέποντας τους τρομοκρατημένους 7-8 άνδρες και γυναίκες που βρέθηκαν εκεί και προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσα από τις φλόγες με τα αυτοκίνητά τους, μπήκα μπροστά στα ΙΧ και τους σταμάτησα. Θα ήταν σκέτη αυτοκτονία ένα τέτοιο εγχείρημα».

, ο Αττικάρχης της Πυροσβεστικής αμέσως κατέστρωσε σχέδιο με τους συναδέλφους του. Αρχικά μετέφεραν τους πολίτες σε ένα παράπηγμα που υπήρχε για να αποφύγουν τον καπνό και να μπορούν να αναπνεύσουν, ενώ παράλληλα οι πυροσβέστες περιμετρικά έριχναν νερό προκειμένου να μειώσουν κάπως την υψηλή θερμοκρασία που είχε δημιουργήσει η φωτιά.

Με πληροφορίες από tempo24.news