Σε αναμονή 2.500 υποψήφιοι εθελοντές πυροσβέστες: Στον “πάγο” οι διαδικασίες ένταξής τους.Περίπου 2.500 υποψήφιοι εθελοντές πυροσβέστες περιμένουν να ενταχθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα. Όμως η πανδημία δεν τους επέτρεψε να εκπαιδευτούν και κατ’ επέκταση να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Ήταν η χρονιά που ξεκίνησε η πανδημία το 2020, όταν τα αιτήματα για νέους εθελοντές πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος έφτασαν τα 2.500.
Όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους που ενώ έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και είναι πιο απαραίτητοι από ποτέ για τη θερινή περίοδο, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια διαδικασία που έχει παγώσει καθώς η πανδημία δεν τους επέτρεψε να εκπαιδευτούν και κατ’ επέκταση να επιτελέσουν τα καθήκοντα τους.
Αυτά εξηγεί μεταξύ άλλων στο Sputnik o Σεραφείμ Τσιουγκρής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος.
«Όσο περνούν τα χρόνια, αυξάνονται οι αιτήσεις ανθρώπων που θέλουν να εκπαιδευτούν. Πρόκειται για ανθρώπους από όλο το φάσμα των επαγγελμάτων, κάθε ειδικότητας, ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, ανέργους που καλύπτουν το πυροσβεστικό έργο, αφού επεμβαίνουν από τροχαία έως αστικές και δασικές πυρκαγιές» τονίζει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον νόμο, κάνουν τρεις υποχρεωτικές 8ωρες βάρδιες τον μήνα «που είναι πολύ περισσότερες το καλοκαίρι», σε 20 εθελοντικές πυροσβεστικές μονάδες, σταθμούς και κλιμάκια κάθε χρόνο.
Σε αναμονή 2.500 υποψήφιοι εθελοντές πυροσβέστες