10 χρόνια φυλάκιση αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο της Χίου για τους 4 από τους 6 κατηγορούμενους της πυρκαγιάς στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο. Σύμφωνα με οργανώσεις που βρέθηκαν έξω από το δικαστήριο, καθώς απαγορεύτηκε η είσοδος ακόμα και στους δημοσιογράφους με πρόφαση την πανδημία, οι συνήγοροι υπεράσπισης, κατέθεσαν έφεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την καταδικαστική απόφαση.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά την απόφαση, οι 3 δικηγόροι των προσφύγων στάθηκαν στην ανυπαρξία στοιχείων εναντίον τους και στην «προαποφασισμένη καταδίκη» από τη στιγμή της σύλληψης των 6 προσφύγων. «Δεν θα έπρεπε εξαρχής να βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι στο εδώλιο» τόνισαν.

«Η ετυμηγορία εκδόθηκε ομόφωνα. Αυτό σημαίνει ότι και οι 3 δικαστές και το τετραμελές πατηγορητήριο βασίστηκαν σε γραπτή δήλωση ως τα μόνα άμεσα ενοχοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία και ψήφισαν υπέρ της καταδικαστικήςαπόφασης. «Δεν μας ακούσατε ούτε λίγο», κατέληξε η άμυνα.

Πολιτική ετυμηγορία σε πολιτική διαδικασία – 10 χρόνια φυλάκισης για τους 4 ενήλικες που κατηγορούνται για τη Μόρια.Μόλις υποβλήθηκε έφεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο! Εάν χρειαστεί, θα ακολουθήσουν το Ανώτατο Δικαστήριο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους ανηλίκους κατηγορουμένους, ούτε καν αυτό της μετεφηβικής ηλικίας. Η έδρα επιπλέον, απέρριψε ένσταση των δικηγόρων σχετικά με την απουσία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του τους κατηγορούμενους και την επόμενη μέρα, πήρε άσυλο, έφυγε για την Αθήνα και έκτοτε δεν έχει εντοπιστεί.https://fb.watch/64FbBohhi5/