Ο καύσωνας θα κάνει μια μικρή κάμψη λόγω βοριάδων αλλά αυτό σημαίνει κόκκινο συναγερμό για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον Κλέαρχος Μαρουσάκη.Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε υποχωρεί ο καύσωνας - «Καμπανάκι» για πυρκαγιέςΜε πολλή ζέστη και υγρασία θα κυλήσει και η σημερινή μέρα στη χώρα μας με τον καύσωνα ουσιαστικά να συνεχίζει ακάθεκτος.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη σήμερα Κυριακή τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι τόσο μέσα στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις στα 4 με 5 και πρόσκαιρά 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα προσεγγίσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τους 39 βαθμους με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται σε κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα. Σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς.

Στην Αττική σήμερα Κυριακή θα κυριαρχεί ηλιοφάνεια και στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου

Τέλος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, αύριο Δευτέρα η κατάσταση θα είναι καλύτερη καθώς θα ενισχυθούν οι βοριάδες, ωστόσο αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.