Ο Σερίφης της κομητείας Siskiyou εξέδωσε προειδοποίηση για εκκένωση για ορισμένες περιοχές κατά μήκος της εθνικής οδού 97 βόρεια του Weed, συμπεριλαμβανομένων των Angel Valley Road, Carrick Addition και Solus Drive. Αυτό δεν είναι πραγματική εκκένωση. Οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να εκκενώσουν εάν είναι απαραίτητο.

Η αμερικανική δασική υπηρεσία ανέφερε στις 8:29 μ.μ. Σάββατο ότι το εκτιμώμενο μέγεθος ήταν 220 στρέμματα. Η ύποπτη αιτία είναι κεραυνός.

Μια ομάδα διαχείρισης περιστατικών τύπου 2 έχει παραγγελθεί για το συμβάν και θα ενημερωθεί την Κυριακή το απόγευμα.

Αξιωματούχοι της πυρκαγιάς ανέφεραν μια επίθεση με drone από την πυρκαγιά το Σάββατο το απόγευμα που σταμάτησε τις αεροπορικές επιχειρήσεις για λίγο. Το να πετάς αεροσκάφη κοντά σε φωτιά είναι παράνομο. Θυμηθείτε “Εάν πετάτε δεν μπορούμε.”

Τέσσερα μεγάλα Π/Φ εμφανίστηκαν το Σάββατο σε μια εφαρμογή παρακολούθησης αεροσκαφών που πετούσε από το Redding με πολλά φορτία επιβραδυντικά στη φωτιά – δύο MD87, ένα RJ85 και ένα στρατιωτικό C-130 MAFFS Δύο MAFFS έχουν ενεργοποιηθεί και η πρώτη τους μέρα στη δουλειά ήταν σήμερα, Σάββατο. Αρχικά βασίζονταν στο αεροδρόμιο Sacramento McClellan το πρωί, αλλά επαναφορτώνονταν στο Redding με τα άλλα τρία μεγάλα δεξαμενόπλοια.

Ισχύει προειδοποίηση υπερβολικής θερμότητας για την περιοχή πυρκαγιάς έως τις 11 μ.μ. Πέμπτη.

Η πρόγνωση καιρού για την περιοχή πυρκαγιάς το Σάββατο το βράδυ είναι για 3 έως 5 μίλια / ώρα, οι βορειοανατολικοί άνεμοι αλλάζουν για να βγουν από τα νοτιοανατολικά μετά τις 11 μ.μ. Για την Κυριακή η πρόβλεψη είναι για 3 έως 7 mph ανέμους από μεταβλητές κατευθύνσεις με 99 μοίρες και 14% σχετική υγρασία. Δευτέρα το απόγευμα η περιοχή βρίσκεται κάτω από ένα Fire Weather Watch που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική εξάπλωση πυρκαγιάς. Η πρόβλεψη είναι ότι ο άνεμος θα είναι από το νότο στα 15 mph ριπές έως 23 mph με τη σχετική υγρασία στα μέσα της εφηβείας και υψηλή θερμοκρασία 97 μοίρες.

Μεγάλη πυρκαγιά βορειοδυτικά του Mt. Shasta στη Βόρεια Καλιφόρνια (Φώτο) Μεγάλη πυρκαγιά βορειοδυτικά του Mt. Shasta στη Βόρεια Καλιφόρνια (Φώτο) Μεγάλη πυρκαγιά βορειοδυτικά του Mt. Shasta στη Βόρεια Καλιφόρνια (Φώτο) Μεγάλη πυρκαγιά βορειοδυτικά του Mt. Shasta στη Βόρεια Καλιφόρνια (Φώτο) Μεγάλη πυρκαγιά βορειοδυτικά του Mt. Shasta στη Βόρεια Καλιφόρνια (Φώτο) Μεγάλη πυρκαγιά βορειοδυτικά του Mt. Shasta στη Βόρεια Καλιφόρνια (Φώτο)