Υπό έλεγχο τέθηκαν τα πύρινα μέτωπα τα οποία καίνε από χθες, σε Ηράκλειο και Λασίθι.Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Κρήτη – Καθοριστικός ο ρόλος των εναέριων μέσων πυρόσβεσηςΛίγο πριν τις 9 το πρωί της Τετάρτης τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στις Κάτω Ασίτες Ηρακλείου.Λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και των ανέμων που έπνεαν, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ηράκλειο κατάφεραν να συντονίσουν με τον καλύτερο τρόπο της δυνάμεις τους προκειμένου να την οριοθετήσουν ενώ ζήτησαν και ενίσχυση από υπηρεσίες της υπόλοιπης Κρήτης.

Καθοριστικός και ο ρόλος των εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Δύο ελικόπτερα σηκώθηκαν και ξεκίνησαν ρίψεις νερού με το πρώτο φως της ημέρας με αποτέλεσμα η πυρκαγιά λίγο μετά της 9 το πρωί να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 26 οχήματα καθώς και δύο αεροπλάνα επιχειρούν σε μία δύσβατη περιοχή με τους ανέμους να κάνουν δύσκολο το έργο τους.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυροσβεστών συμμετείχαν εθελοντές αλλά και μηχανήματα της περιφέρειας και του Δήμου Ηρακλείου και Μαλεβιζίου.

Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.Κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου βρίσκεται ήδη στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Οροπέδιο Λασιθίου

Την ίδια ώρα η φωτιά στο Οροπέδιο Λασιθίου έχει οριοθετηθεί. Για την κατάσβεση της επιχείρησαν  33 πυροσβέστες με 23 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Υπό πλήρη έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε στο Γεράκι Πεδιάδος. Συνολικά, επιχείρησαν 36 άτομα 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και εθελοντές. Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκε και το ελικόπτερο της πυροσβεστικής.